FORGOT YOUR DETAILS?

Anksioznost

Šta je ANKSIOZNOST?

 Anksioznost je stanje strepnje tj iščekivanja da će se nešto loše desiti. Iza nje uvek u nekom nivou stoji strah od gubitka kontrole, pa se zato anksioznost uglavnom i bazira na strahu da nećemo uspeti da iskontrolišemo sebe ili spoljašnje okolnosti.

Mnogi smatraju da je anksioznost isključivo posledica mnoštva nagomilanih negativnih događaja i bolnih emocija iz prošlosti (podstaknutih trenutnim spoljašnjim stimulusima). Međutim, anksioznost može biti i boljka prezaštićivane dece. Zašto? Svaki put kada dete uradi nešto samostalno, bez roditeljske pomoći, ono prevazilazi sopstvene strahove i jača samopouzdanje. I suprotno, ako je prezaštićivano, ono će razvijati poverenje u roditelje ali ne i u sopstvenu sposobnost izlaženja na kraj sa životom.

Simptomi i načini na koje se anksioznost ispoljava

Najčešći simptomi anksioznosti su lupanje srca, ubrzan puls, drhtavica, osećaj nedostatka vazduha, mučnina, vrtoglavica, strah osobe da će poludeti, strah od smrti i sl.

Anksioznost se može manifestovati na mnogo načina – u vidu paničnih napada, socijalne i mnogih drugih fobija, hipohondrije, opsesivno-kompulzivnog poremećaja, raznih psihosomatskih tegoba, generalizovanog anksioznog poremećaja itd…

ONLINE SESIJE!
MOŽEMO DA VAM POMOGNEMO!!!

KLIKNITE OVDE KAKO BI STE ZAKAZALI TERMIN

ŠTA JE PSIHOTERAPIJA?

 Pisihoterapija je specifičan oblik razgovora u kojem stručno lice – terapeut, ciljanom komunikacijom sa unapred određenom strukturom – pomaže klijentu da razreši svoje trenutne probleme, ali i da izleči ozbiljnije prihičke probleme poput anksioznosti, depresije, trauma i sl. Ipak, određeni broj osvešćenih individua prosto uzima psihoterapijske seanse da bi napredovali na stazi ličnog razvoja i ostvarivali svoje potencijale.

Psihoterapija se grana u veliki broj pravaca

Postoje različite psihoterapijske škole tj pravci. Kod nas najzastupljenije su geštalt terapija, kognitivna, bihejvioralna, kognitivno-bihejvioralna, transakciona, psihodinamska itd.

Za bilo koji oblik psihoterapije da se klijent odluči, psihoterapeut će mu zakazati prvu, uvodu seansu, a nakon toga će se dogovoriti o daljem radu, što će biti serija seansi u pravilnim vremenskim razmacima.

Psihoterapija i anksioznost

U današnje vreme, anksioznost i depresija su najčešći mentalni problemi sa kojima se sreću psihoterapeut i klijent u svom radu. Psihoterapeut zajedno sa klijentom ulazi u dublje uzroke ovih poremećaja, ali takođe se bavi i klijentovom svakodnevnicom. Drugim rečima, bavi se načinima na koji npr anksioznost ometa normalan život klijenta, njegove  svakodnevne aktivnosti, ali i njegove odnose sa drugima. Psihoterapeut će često klijentu ponuditi i neki oblik samopomoći, drugim rečima, osposobiće klijenta u nekoj meri da se suočava sa simptomima anksioznosti u svakodnevnom životu. Često će mu ponuditi neku od tehnika disanja, npr u borbi protiv paničnih napada ili modeliranjem površine uma uz korišćenje bihjeviralnih pristupa.

ULTRAKOUČING i ANKSIOZNOST

Ultrakoučing je metod koji vrlo uspešno izlazi na kraj sa anksioznošću. Štaviše, anksioznost je jedan od najboljih primera njegove delotvornosti.

Šta je ULTRAKOUČING i kako deluje?

Psihoterapija uranja u dublje nivoe uma i pomaže ljudima da reše svoje probleme i postignu značajne unutrašnje transformacije.
Lajfkoučing se bavi površnim nivoima uma i pre svega je orijentisan na ostvarivanje trenutnih ciljeva.

ULTRAKOUČING je i jedno i drugo. Ovaj metod predstavlja kombinaciju standardnih lajfkoučing i terapeutskih tehnika, obogaćenih snažnim edukativnim fidbekovima koji će vas učiniti pravim majstorom življenja.

Kako ultrakoučing pobeđuje anksioznost na svim nivoima?

Za postavljanje jasnih ciljeva i strategija, ultrakouč koristi koučing-alatke a za potpuno razumevanje problema koristi terapeutske dijagnostičke kriterijume. Potom kreće u borbu u čijoj finalnoj fazi koristi ozbiljne terapeutske alatke. Ova borba se odvija na više nivoa.

Utrakouč paralelno, zajedno sa klijentom, prati spoljašnja događanja u aktuelnom životu klijenta, dajući mu povremeno usmerenja ka bržem izlaženju na kraj sa tegobama.

Rad u dubljim nivoima uma je najizazovniji, najkompleksniji, ali i najplodonosniji. On je jedina garancija temeljitog čišćenja bolnih uzroka koji su generisali i održavaju anksioznost.

Informacije i prijave na

+381 (0)63 529 788

/OliveraPtica

Olivera Ptica

oliveraptica@gmail.com

Želite više?

Ako želite da steknete znanja i veštine koje će vam pomoći da živite srećniji i kvalitetniji život, ako želite da dovedete svoj život u red i imate pozitivan uticaj na svoju okolinu... Life coach obuka i sertifikati, obuka "Majstor življenja" ili radionica "Majstor življenja":

Postani serifikovani Life Coach

Ukoliko u pomaganju drugima prepoznajete svoj životni poziv, postanite SERTIFIKOVANI LIFE COACH – trener životnih veština po ULTRAKOUČING metodu.

Obuka majstor življenja

Na ovom treningu te čeka malo teorije i mnogo praktičnih vežbi. Za ovih 8 meseci doživećeš jednu od najlepših i najvećih unutrašnjih transformacija. Postaćeš pravi MAJSTOR ŽIVLJENJA!

Radionice majstor življenja

Program “MAJSTOR ŽIVLJENJA” sastoji se od 8 radionica koje obrađuju različite oblasti ličnog razvoja i POHAĐAJU SE SVAKA ZASEBNO, prema sopstvenim afinitetima.

TOP
shares
Ovaj web sajt je kreirao BeoHosting.com